• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Sarah Lewis. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fick sparken av Fis – vill nu bli ordförande

Uppdaterad
Publicerad

I oktober fick Fis generalsekreterare Sarah Lewis sparken.

Ett halvår senare tar hon nu upp kampen om att bli ny ordförande i förbundet.

I oktober röstade det internationella skidförbundets styrelse (Fis) bort generalsekreteraren Sarah Lewis med omedelbar verkan. SVT Sport kunde sedan avslöja att orsaken var att man från styrelsens sida upplevde att hon lagt tid och resurser på en kandidatur till ordförandeskapet medan hon varit generalsekreterare.

Nu, sex månader efter att Lewis fått sparken som generalsekreterare, kandiderar hon som ordförande för just Fis, efter Gian-Franco Kasper som kliver av i juni efter 23 år på positionen.

Hon lovar bland annat att genomföra en ”Covid Recovery Fund” för nationella föreningar, avstå från lön samt införa ekonomisk effektivitet, särskilt i dessa osäkra tider.

Om Lewis blir ordförande är det första gången en kvinna sitter på posten under Fis 97 år långa historia.

ARKIV: Ebba Anderssons succé i Ski Classics – vann långloppet (20 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.