Sarah Lewis. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fis avsätter generalsekreterare

Uppdaterad
Publicerad

Internationella skidförbundet (Fis) styrelse har röstat bort generalsekreterare Sarah Lewis med omedelbar verkan. Enligt ett pressmeddelande fattades beslutet på Fis konferens under dagen och grundar sig i ”total brist på tillit” till Lewis.

55-åriga brittiskan har varit förbundets generalsekreterare sedan 2000. Det är ännu inte klart varför hon tvingas lämna sin post.

– Det här är en personalfråga internt i Fis. Jag har ingen ytterligare kommentar utöver det som framkommer i pressmeddelandet, säger norske längdskidchefen Erik Röste, som också sitter i FIS styrelse, till nyhetsbyrån NTB.

Lewis namn har förekommit i spekulationerna om vem som ska ta över presidentposten i FIS efter Gian-Franco Kasper, som lämnar sin post i samband med FIS kongress som är planerad till juni nästa år.

KLIPP: SVT Sport förklarar:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.