Mathias Fredriksson. Foto: SVT

Fredriksson: ”Svenskorna inte långt efter Johaug”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug var överlägsen i comebacken och vann med över 22 sekunder före Charlotte Kalla på tio kilometer klassiskt i finska Ruka. SVT:s expert Mathias Fredriksson var imponerad efter loppet.

– Hon åker väldigt starkt uppför och har en väldigt hög frekvens i sin åkning.

Therese Johaug tog en klar seger i världscuppremiären på 10 kilometer klassiskt i finska Ruka. Och enligt SVT:s expert Mathias Fredriksson var det framför allt åkningen i stigningen som fällde avgörandet.

– Hon åker väldigt starkt uppför och har en väldigt hög frekvens i sin åkning. Men jag tycker Kalla gör ett väldigt bra lopp. Johaug tar tid i branta partier där hon springer upp. Jag har sett henne vinna med större differens i Ruka.

– Skönt för henne själv att få det kvittot. Hon kommer vara att räkna med. Men de svenska tjejerna var inte så långt efter. Så hon ska inte vara säker på att vinna allt hon startar i.

”Visar vilken kapacitet hon har”

Förutom Johaug och Kalla var Fredriksson även imponerad av Ebba Andersson som tog sin första pallplats i världscupen.

– Det var lite överraskande. Hon var femma på en världscuptävling på 10 kilometer klassiskt i fjol.

– Hon visar vilken kapacitet hon har och hon kommer bara bli bättre och bättre. Det är ett bra kvitto på att hon gjort det bra under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.