Grate och Persson föll på upploppet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Grate och Anton Persson var med i jakten på en finalplats i herrarnas sprint. Men på upploppet blev det ett olyckligt slut då krokade de ihop och föll och missade finalen.

– Synd att vi krokar ihop men det var något som hände på utsidan. Det är inget man kan bry sig om nu, säger Anton Persson till SVT Sport.

Det blev en dramatisk upplösning på herrarnas semifinal i sprinten i Ruka. Marcus Grate och Anton Persson var båda med i slutspurten om en finalplats. Men svenskarna krokade ihop och föll. Efteråt kramade de båda svenskarna om varandra.

– Först tänkte man väl att det var onödigt men när jag sett bilderna så ser jag att amerikanen på utsidan hakar i Grate. Så han hamner fel och krokar i mig. Så det var väldigt synd, säger Anton Persson om kraschen.

Vad har ni sagt till varandra, ni är inte osams?

– Vi är i samma lag och det är ingen större grej. Det är synd att vi krokar ihop men det var något som hände på utsidan men inget man kan bry sig om.

I herrarnas final blev det rysk seger. Alexander Terentev var snabbast i kvalet och var även starkast i finalen. Lite överraskande tog han hem segern före norrmannen Johannes Kläbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.