Johan Häggström och Karl-Johan Westberg blev trea i sprintstafetten. Foto: SVT/Bildbyrån.

Häggström och Westberg trea efter spurtstrid

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska andralaget med Johan Häggström och Karl-Johan Westberg blev trea i lagsprinten. Svenskarna var två hundradelar före fyran Tjeckien.

– Det kändes som att vi låg bra hela vägen. Det var skönt att det räckte hela vägen till pallen, säger Karl-Johan Westberg.

Det var förstalaget med Oskar Svensson och Marcus Grate som var klart favorittippade på förhand. Men det var andralaget med Häggström och Westberg som var det första svenska laget i mål.

Det blev en tuff slutspurt där Häggström och Westberg efter fotogranskning knep tredjeplatsen före Tjeckien.

– Det var sällskapsresa hela vägen sen i slutet var det verkligen krig om positionerna. Då gäller det att hålla emot in mot upploppet, säger Johan Häggström efter loppet.

”Riktigt skönt”

Tredjeplatsen satt lite extra fint för Häggström som startade för tidigt i gårdagens sprint och gick inte vidare från kvalet.

– Det var riktigt skönt att ta revansch för det idag, säger han efter loppet.

Även lagkamraten var nöjd med dagen.

– Jag har inte varit på pallen så ofta. Det var otroligt skönt, säger Karl-Johan Westberg.

”Ville mer än det här”

Italien segrade och Schweiz blev tvåa.

Det svenska förstalaget med Oskar Svensson och Marcus Grate blev femma. De låg länge långt bak i gruppen och trots en stark näst sista sträcka av Grate där Sverige anslöt till täten, kom Sverige allt för långt bak på upploppet och kom inte i kapp.

– Jag gjorde det jag kunde och har känt mig stark. Men så klart är både jag och Oskar besvikna över att vi inte står på pallen idag. Vi ville mer än det här, säger Marcus Grate efter tävlingen.

Resultat

1) Francesco De Fabiani/Federico Pellegrino, Italien, 18.29,00, 2) Jovian Hediger/Roman Furger, Schweiz, +1,10, 3) Karl-Johan Westberg/Johan Häggström, Sverige, +1,61, 4) Ludek Seller/Michal Novak, Tjeckien, +1,63, 5) Marcus Grate/Oskar Svensson, Sverige, +2,04, 6) Simeon Hamilton/Kevin Bolger, USA, +3,11, 7) Maxim Cervinka/Sebastian Eisenlauer, Tyskland, +3,37, 8) Roman Schaad/Erwan Käser, Schweiz, +3,92, 9) Lucas Chanavat/Richard Jouve, Frankrike, +24,21, 10) Juuso Haarala/Lauri Vuorinen, Finland, +28,07.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.