Hagström om tränarens förvåning: ”Han trodde inte på en pallplats”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Hagström slog till med en andraplats i sprinten under världscuppremiären i Ruka.

Då var en person extra överraskad – sprintessets tränare Johan Granath.

– Han sa så här: ”Johanna, om jag ska vara helt seriös så trodde jag faktiskt inte att du skulle ta en pallplats idag”, berättar Hagström för SVT Sport.

Maja Dahlqvist vann säsongens första världscuplopp när hon tog hem sprinten i Ruka, Finland, förra helgen. Hon fick sällskap på pallen av Johanna Hagström som blev tvåa – 23-åringens tredje pallplats i världscupen.

– Jag hade väl lite stolpe in i kvartsfinalen, sedan kände jag mig starkare och starkare. Jag tycker fortfarande att jag är lite småseg, så jag hoppas att jag har mer att ge.

Men om det var småsegt och ändå räcker till en pallplats i premiären, vad kan du göra då om du är i bättre form?

– Ja, då hoppas jag väl hoppa ända högst upp.

– Det var faktiskt kul när Johan ringde mig, min tränare, efter loppet. Han sa så här: ”Johanna, om jag ska vara helt seriös så trodde jag faktiskt inte att du skulle ta en pallplats i dag”. Så det var väl bra då!

Tränaren trodde inte på dig?

– Nej! Det var väl utifrån det jag hade sagt och att jag inte kände mig jättebra på uppvärmningen.

Vad har han sagt inför den här helgen?

”Nej, men då ser det bättre ut!”. Nej, han har inte sagt någonting. Men han tror ju på mig hela tiden, så det är ju bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.