Foto: Bildbyrån

Halfvarsson opereras

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson ställer in resten av skidsäsongen. Landslagsåkaren ska operera bihålorna.

– Det är en stor lättnad att göra den här operationen, det har varit jobbigt med de här problemen, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Beslutet att göra operationen togs bara för några dagar sedan, berättar 28-åringen för SVT Sport.

–  Ska jag göra en operation är denna tid på året den bästa, och de som jag pratat med säger att det inte är någon jätteoperation, utan man är snabbt tillbaka i normalt tillstånd, och har bara två veckors rehabilitering, säger Halfvarsson.

Landslagsåkaren har haft problem med bihålorna de två senaste säsongerna. Med operationen hoppas han nu bli av med problemen för gott.

– Det ska bli skönt att göra något åt det här, och jag hoppas att det löser problemen som jag haft. Läkaren som undersökte mig såg snabbt att en operation är det som behövs göras för att lösa problemen, säger Calle Halfvarsson.

”Blivit värre senaste åren”

Calle Halfvarsson inledde säsongen strålande med bland annat två världscupsegrar i Lillehammer före juluppehållet som gav honom ledningen i världscupen.

Han drabbades sedan av förkylning med långvariga bihåleproblem som följd, och fick bland annat ställa in Tour de ski. Även uppladdningen inför VM i Lahtis stördes och efter VM återkom problemen.

– Det stora problemet har varit att mina förkylningar blivit väldigt långa och utdragna i flera veckor. Det gör att jag har tappat en massa träning och tävling mitt i säsongen. Det är väldigt frustrerande och problemen har blivit värre de senaste åren, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Av säsongen återstår närmast SM-tävlingar i Umeå fredag och lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.