Hanna Falk kraschade under träning: ”Revben som inte mått helt hundra”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Falk förbereder sig för vinterns långloppssäsong.

Men förberedelserna har inte gått spikrakt. För några veckor sedan kraschade hon under en träning och skadade ett revben.

– Jag har fått ta det lite lugnt med stakningen. Just nu känner jag att jag behöver några veckor till att komma igång, säger hon till SVT Sport.

Under våren meddelade Hanna Falk att hon avslutar sin karriär i landslaget för att i stället satsa på långlopp.

Förberedelserna inför den kommande säsongen är igång men för några veckor sedan skadade hon sig under en träning på rullskidor.

– Det var en liten olyckshändelse. Det är sådant som händer, säger Falk till längd.se.

– Jag fick en smäll på knät och på högersidan. Det har varit ett revben som inte mått helt hundra. Det är svårt att säga med revben men jag har känt att det är något där. Jag har fått ta det lite lugnt, har cyklat lite mer och efter ett tag kunde jag komma igång med en del pass på Skierg (stakmasin, reds anm.).

”Behöver några veckor till”

Hon har dock hämtat sig efter fallet och siktar nu framåt mot premiären och att få tillbaka den sköna känslan hon hade efter sommarträningen.

– Just nu känner jag att jag behöver några veckor till att komma igång och komma tillbaka till där jag var för några veckor sedan. Men överlag har allt gått väldigt bra i år och jag har känt mig stark, säger hon till SVT Sport.

SVT sänder världcupen för långlopp, Ski Classics, från och med denna säsong. Premiären körs i Orsa den 18-19 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.