Frida Hansdotter ligger trea efter första åket i damernas slalom. Foto: Bildbyrån

Hansdotter trea efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter fortsätter att visa fin form inför OS. Efter första slalomåket Lenzerheide ligger Hansdotter trea – 83 hundradelar bakom suveränen Mikaela Shiffrin.

Frida Hansdotter var snabb från start och hade ledningen båda efter första och andra mellantiden, men gjorde några småmissar och tappade greppet. I mål var hon 83 hundradelar efter Mikaela Shiffrin, och har en bra chans att ta sin femte raka pallplats i slalomcupen.

– Det finns alla möjligheter. Jag känner att jag har bra åkning i mig, att jag kan bättre och jag vet att jag har mer i mig, sa Hansdotter till SVT efter sitt åk.

Amerikanskan Shiffrin hade inget felfritt åk, men har ändå tagit en säker ledning efter det första åket.

För övriga svenskor körde Emelie Wikström in på tionde plats, 2,52 efter Shiffrin. Stjärnskottet Estelle Alphand hade och Anna Swenn Larsson hade mindre bra förstaåk, och kommer starta tidigt i det andra åket.

Andra åket sänds i SVT1 12.15

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.