Hansdotter tvåa inför andra åket

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter ligger tvåa efter första åket i Kranjska Gora där hon jagar sin tredje raka pallplats i slalom. Mikaela Shiffrin leder som vanligt – 1.47 sekunder före svenskan.

Gårdagens vinnare Mikaela Shiffrin, har stått höst upp på pallen åtta gånger den här säsongen. Amerikanskan visade på fortsatt fin form, trots sjukdom i går, och tog sig ner snabbast efter ett nytt kanonåk.

Frida Hansdotter vann i Kranjska Gora 2014. I dagens tävling fick svenskan till ett bra åk, men var inte helt nöjd med branten.

– Jag gjorde en bra topp, men i branten hade jag ingen kontroll, säger Hansdotter till SVT Sport.

– Det känns skitbra med en andraplats, med tanke på att jag inte är nöjd med min åkning. Jag brukar vara bra i andra åket så förhoppningsvis kan jag växla upp lite till.

Får sällskap av tre svenskor

Anna Swenn Larsson ligger på en 14:e plats inför andra åket, 3.75 bakom Shiffrin, Estelle Alphand är 4.07 sekunder bakom på en 16:e plats. Även Nathalie Eklund kvalade sig vidare till andra åket, på plats 24.

Följ Frida Hansdotters jakt på sin tredje raka pallplats i slalom, med start 12.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.