Här inleder Kalla sin OS-satsning

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har inlett sin OS-satsning. Utanför landslaget precis som i fjol. SVT Sports André Pops har träffat henne i Saxnäs.

Dagen inleds med tre timmars skejt på skaren över myrarna och fjällen. Därefter väntar styrketräning och en timmes klassisk åkning.

– Man kan verkligen längta till de här dagarna när det bara är träning, säger Charlotte Kalla.

29-åriga Kalla utstrålar lugn, glädje och beslutsamhet. Hon säger att hon vuxit av tiden utanför landslaget, med ett större eget ansvar samtidigt som hon blivit bättre på att be om hjälp och delegera.

Hjälpen kommer framförallt från tränaren Magnus Ingesson och fysioterapeuten, lillasyster, Cecilia Kalla.

– Hon är superduktig och bra på att se vad jag behöver korrigera, säger Kalla om syrran.

Deras arbete ledde fram till att fjolårets största framgång, VM-silvret på 10km, kom i klassisk stil. Charlotte förklarar det med den nyvunna styrkan och stabiliteten, såväl fysiskt som mentalt.

– Här får hon jobba mycket med både bålstabilitet och höftstabilitet, vilket är mycket viktigt i skidåkningen, för att inte falla igenom på skären, säger Cecilia Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.