Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson kollapsade efter målgång. Foto: SVT

Här kollapsar Frida Karlsson efter VM-stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson tappade mycket på sin stafettsträcka.

Och kollapsade efter målgång.

– Det är skit, säger Karlsson till SVT Sport.

Ebba Andersson växlade ut Frida Karlsson som fyra, efter ett fall på sin sträcka. Då inledde Karlsson med att jaga ikapp Tyskland, Finland och Norge. Under ett tag anförde Karlsson fältet, men sedan stack norskan Ingvild Flugstad Östberg ifrån, Karlsson hade inget att sätta emot alls.

Vid växling var hon 14 sekunder efter Norge.

– Det känns ganska surt just nu och det känns som att det är jag som sänker laget i dag, det är skit, säger en uppenbart tagen Karlsson till SVT Sport efter tävlingen.

Hur är det att känna det?

– Nej, jag vet inte, det är surt bara.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Hade dåliga skidor: ”Då är det svårt att hänga med”

Blir det jobbigare när det är stafett och man åker med andra?

– Ja, tycker liksom att jag är på bra avstånd med Ingvild (Flugstad Östberg) på toppen, men dels ska jag ligga i hennes slip (i suget, även kallat), hon hade jättebra skidor i dag och då är det svårt att hänga med.

Läkaren om kollapsen

Efter loppet föll Frida Karlsson ihop och tvingades ledas ut från arenan.

– Jag ger ju allt jag har i dag, så det var bara att kräma ur det sista, även om jag tvingades släppa, varje meter kan vara viktig.

Landslagets läkare Rickard Noberius berättar att han kommer prata extra med Karlsson efter loppet, också med tanke på hennes historia med flera kollapser.

– Jag tycker inte man behöver vara orolig. Det här var ett kort lopp där man tar ut sig maximalt för att hänga med för lagets skull. Däremot ska jag prata ordentligt med henne hur hon mår. Jag tror att det till största del är att hon tagit ut sig absolut maximalt och kanske en uns av besvikelse. Nu gäller det att få i sig kontinuerligt med energi och vila, säger han.

Enligt Karlsson ska det inte vara någon fara inför den avslutande tremilien. 

– Nu är det bara att bryta ihop och komma igen, säger hon avslutande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.