Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ebba Andersson visar upp sina medaljer. Foto: Bildbyrån

Här visar VM-drottningen upp medaljskörden

Uppdaterad
Publicerad

När Therese Johaug la av undrade många vem som skulle ta över på skidtronen. Med fyra medaljer varav två guld blev Ebba Andersson drottning i VM.

– Det är Ebba-klass, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

I lördagens tremil tog Ebba Andersson sitt andra guld i VM när hon vann i överlägsen stil. Totalt blev det fyra medaljer för 25-åringen i mästerskapet som även vann i skiathlon och tog brons i såväl stafett som i tio kilometer.

– Det känns helt otroligt, har man lyckats med det två gånger så är det ingen slump längre. Det här guldet är lika fint som det första, det känns kul att det första fick en polare, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Hennes uppladdning inför VM stördes dock av att hon i december testade positivt för covid-19 och fick stå över bland annat Tour de Ski.

– När jag blev sjuk så handlade det först och främst om att jag skulle bli frisk. Sen lade vi upp en plan framåt där VM var målet men att det skulle bli såhär var svårt att tro, säger Andersson.

”Det är Ebba-klass”

Frida Karlsson beskrev Ebba Andersson som en utomjording och många har sagt att Ebba Anderssons insats i VM håller samma klass som de senaste årens dominant Therese Johaug.

– Då får jag kontra med om att det är Ebba-klass, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Se när VM-drottningen visar upp sina medaljer i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.