Hector körde ur – Hansdotter sjua

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen rolig dag för Sara Hector som körde ur i första åket i dagens storslalom från schweiziska Lenzerheide. Desto bättre gick det för Frida Hansdotter som ligger sjua.

Flera åkare hade problem med den branta backen och många åkte ur tidigt. En av dem var Sara Hector:

– Jag gick för det och det gick inte, får försöka i OS, säger Hector till SVT Sport.

Frida Hansdotter blev bästa svenska med en sjunde plats, 1,67 sekunder efter ledande fransyskan Tessa Worley  som hade tiden 1,05.33.

– Det känns jätteskönt! Det var en väldigt svår backe men det gäller att åka så rent som möjligt och i andra åket gäller det att visa att man vill, säger Hansdotter till SVT Sport.

Alphand vidare

Stjärnskottet Estelle Alphand hade småmissar i sitt åk men ligger just nu på 21:e plats och har på så vis tagit sig vidare till andra åket.

Världscupledaren Michaela Shiffrin, som har kört ur i sina två senaste starter, lyckades ta sig i mål 1.58 efter Worley. Shiffrin åkte mycket försiktigt och enligt SVT:s expert Pernilla Wiberg verkade hon mycket koncentrerad:

– Hon verkar tagen av att hon har kört ur de två tidigare loppen. Hon brukar vara säkerheten själv men det är hon inte idag.

Andra åket börjar kl 13:15 i SVT1 och SVTPlay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.