Simen Hegstad Krüger. Foto: Bildbyrån

Norrmannen attackerad av hundar

Uppdaterad
Publicerad

En vecka till säsongspremiären.

Då bet två hundar Simen Hegstad Krüger när han var ute och joggade.

– Jag blev chockad, säger norrmannen till Dagbladet.

Förra helgen tvingades Simen Hegstad Krüger, som tog två silver och ett brons vid VM i år, till akuten. Detta efter dramatik i löpspåret vid sjön Sognsvann i Oslo.

– Två små söta hundar skällde på mig när jag mötte dem. Jag tänkte egentligen inte så mycket på det, men plötsligt gick de till anfall och bet mig i benet och fotleden. Jag blev lätt chockad över att två hundar gick lösa och att de kände sig otrygga med människor, säger Simen Hegstad Krüger till Dagbladet.

”Tog stelkrampsspruta”

28-åringen befann sig sedan på sjukhuset i några timmar.

– Jag tog en stelkrampsspruta och tog antibiotika för säkerhets skull. Hundägarna var ledsna över att det hade hänt, jag fick intrycket att de var lika förvånade som jag.

Hegstad Krüger kan köra i helgens Norgepremiär i Beitostölen, där han åker 15 kilometer klassiskt och fristil på lördag och söndag.

KLIPP: Iversen om svenskarna: ”Förväntar mig lite – de har halkat ner”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.