Foto: TT Nyhetsbyrån

Beskedet: Hellner inte redo för comeback

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner börjar närma sig en comeback i skidspåren. 30-åringen är tillbaka i full träning, men han är ännu inte helt i tävlingsform. Både han och Emil Jönsson missar Nove Mesto.  

– Marcus tränar på hemma i Gällivare och har de senaste dagarna varit helt symptomfri från sina luftrörsproblem. Hans kropp svarar på träningen, vilket är positivt. Marcus behöver mer tid på sig att komma i tävlingsform, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.          

Emil Jönsson har fortfarande problem med sina luftrör och kan inte heller tävla i Tjeckien. Även Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter missar, som planerat, helgen.

– Stina och Ida har varit på resande fot sedan början av december och haft ett intensivt tävlingsprogram. Det är dags för dem att varva ner och få in lite träning i vardagen. Det behövs för fortsättningen av världscupen med en stundande skandinavisk tour och Ski Tour Canada. Halva världscupen återstår så det är viktigt att inte bränna allt krut redan nu, säger Rikard Grip.

Här är truppen till Nove Mesto

Damer:

Anna Haag, IFK Mora SK

Charlotte Kalla, Piteå Elit

Maria Nordström, Ulricehamns IF

Maria Rydqvist, Älvdalens IF

Evelina Settlin, Hudiksvalls IF

Marika Sundin, IFK Mora SK

Herrar

Simon Andersson, Falun-Borlänge SK

Jens Burman, Åsarna IK

Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK

Martin Johansson, IFK Mora SK

Anton Lindblad, Hudiksvalls IF

Carl Quicklund, Östersunds SK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.