Hellners löfte: ”Jag är tillbaka nästa helg”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Hellner har haft en strulig inledning på säsongen. Sjukdom och sviktande form har stoppat honom från den svenska premiären i Bruksvallarna och världscuptävlingarna i Ruka, Lillehammer och Davos. Men till Toblach nästa helg ska han vara redo. – Och får jag ett bra lopp i Toblach hoppas jag vara redo för touren.

Efter att ha missat så många lopp under inledningen av säsongen så har Marcus Hellner ingen chans till en topplacering i den totala världscupen. Säsongens stora mål är därför Tour de Ski.

– Jag försöker hålla fokus. De här tävlingarna (i Davos) var viktiga för mig. I stället kom ännu ett bakslag, jag har haft många bakslag och det är klart att man blir fundersam på hur det ska gå (i touren). Men får jag bara ett bra lopp i Toblach så hoppas jag kunna vara redo, säger Marcus Hellner i lördagens Vinterstudion.

Är det ett löfte till Vinterstudiopubliken att du kommer till Toblach?

– Ja, tanken är att jag ska ansluta till truppen i morgon.

Den svenske längdstjärnan är med i programmet via telefon från hemmet, där han följt dagens tremil.

– Jag höll på att somna.

Var det så tråkigt?

– Det var lite tråkigt, men jag tränade i morse så det var väl en kombination.

– Man blir väldigt imponerad av de norska åkarna, de är ju väldigt starka. Förhoppningsvis jämnar det ut sig under säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.