Foto: Bildbyrån

Hirscher inte fullt frisk än – men kommer till start

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten i herrarnas storslalom Marcel Hirscher är fortfarande inte fullt frisk, men österrikaren kommer till start.

– Marcel är lite bättre. Vi är försiktigt optimistiska, men självklart kommer han inte ha full potential idag, säger hans talesman Stefan Illek enligt Sky Sport Austria.

Det var i onsdags som favoriten inför dagens storslalom, Marcel Hirscher, ställde in en presskonferens på grund av sjukdom.

– Okej, jag åkte lite skidor men den mesta av tiden låg jag i sängen. Med det sagt – jag kommer att åka i morgon, men jag är inte för optimistisk just nu att jag kommer vara tip top, säger han till Sky Sport Austria.

Hirscher talade om influensaliknande symptom med ont i halsen, värkande öron, rinnande näsa och kroppssmärtor.

Det är dock inte första gången som Hirscher är sjuk vid ett mästerskap. I St. Moritz 2017 var österrikaren sängliggande, men van sedan silver i kombinationen och guld i slalom och storslalom.

Kristoffersen går för guld

Norrmannen Henrik Kristoffersen, som inte vunnit en världscup på över ett år, har fått se Hirscher vinna desto mer. Nu tänker han utmana om guldet.

– Jag vill alltid vinna tävlingar, det är därför jag gör det här, för att vinna, säger Kristoffersen till NTB.

Att Hirscher är sängliggande kan vara till Kristoffersen fördel, men det är inget som norrmannen tänker på.

– Att han hoppar över pressträffen och inte syns så mycket med sponsorer kan jag förstå. Men någon stor betydelse för loppet har det inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.