Marcel Hirscher är sjuk och ställer in sin planerade presskonferens. Foto: Bildbyrån

Marcel Hirscher sjuk – ställde in presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher är favorit i både slalom och storslalom. Men nu är österrikaren sjuk, uppger den lokala organisationen. ”Han är förkyld och har ont i halsen. Det är inte möjligt för honom att ha några medieaktiviteter.”

Han ställer in dagens planerade presskonferens vid alpina VM i Åre. Österrikaren kommer till VM för att försvara gulden i storslalom och slalom från S:t Moritz för två år sedan.

Enligt österrikiska tidningen Krone säger Hirschers agent Stefan Illek att Hirscher är förkyld och har ont i halsen.

VM-vintern

”Han blir inte bättre av att sitta och prata i en timma. Efter en dialog med lagets läkare togs beslutet att det är bättre att han vilar för att må bättre på fredag”, meddelar Stefan Illek, presschef i det österrikiska landslaget.

Storfavorit i teknikgrenarna

Enligt Illek är Hirschers medverkan i fredagens storslalom inte i fara.

Marcel Hirscher – som har 68 segrar på 238 starter i världscupen – är i Åre för att försvara gulden i storslalom och slalom från S:t Moritz för två år sedan.

Herrarnas storslalom avgörs på fredag, medan slalomen avgörs på söndag.

De sju senaste årens vinnare av den totala världscupen är storfavorit i båda grenarna.

Även Hansdotter krasslig

Även det svenska medaljhoppet Frida Hansdotter ställer in sin presskonferens i dag. Precis som Marcel Hirscher känner sig den svenska slalomstjärnan lite krasslig, men torsdagens storslalom ska inte vara fara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet