Anna Holmlund och Charlotte Kalla vid invigningen av den nya skidanläggningen på Alnö. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Landslaget samlar in hundratusentals kronor till Anna Holmlund

Uppdaterad
Publicerad

Skidförbundet samlar in hundratusenstals kronor till Anna Holmlunds rehabilitering.

Något som är ett måste för att den ska kunna fortsätta.

– Anna är fortfarande en del av landslaget, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till Expressen.

I helgen gjorde den förra skicrosstjärnan sitt första offentliga framträdande tillsammans med Charlotte Kalla.

30-åringen lever i en ny verklighet på många sätt. Dels med betydande funktionsnedsättningar efter den allvarliga hjärnskadan. Dels ekonomiskt eftersom det inte längre kommer in några pengar från tävlingar. En del sponsorer är kvar, men sponsringen mot ett OS-guld har försvunnit.

– Anna har levt på prispengar och de uteblir nu när hon inte kan åka, säger pappa Lars Holmlund till Expressen.

För att stötta Holmlunds vardag har svenska skidförbundet nu gått in med 400.000 kronor i olika former och det internationella förbundet kommer matcha den summan. Pengarna går till insamlingen ”Go Anna Go”.

”Anna en del av landslaget”

–  Vi vill på de sätt vi kan samla kraft från olika håll för att hon ska kunna utvecklas på bästa sätt, precis som de andra åkarna i landslaget, fast de är på snö, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till tidningen.

– I mina ögon är Anna fortfarande en del av landslaget även om hon inte kan utöva skidåkning. Vi försöker stötta henne i den mån vi kan, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.