Holmlunds pappa: ”Hon känner vissa dofter”

Uppdaterad
Publicerad

Det är 53 dagar sedan olyckan var framme för Anna Holmlund. I kväll kunde pappa Lars Holmlund ge ett positivt besked kring dotterns status. ”I dag så har hon faktiskt lämnat små tecken på att hon känner vissa dofter och hon kan följa vissa reaktioner med blicken”, säger han under Medelpads idrottsgala.

Det var under ett träningspass den 19 december som Anna Holmlund kraschade, och skadades svårt.

Under Medelpads idrottsgala var Lars Holmlund på plats för att ta emot Annas pris för Årets kvinnliga idrottare. Och det var i tacktalet som han kom med det positiva beskedet.

”Tycker att jag har kontakt med henne”

– Anna har en allvarlig hjärnskada, det betyder att hon inte har vaknat ännu. Hon ligger och sover, på något sätt. Jag tycker att jag har kontakt med henne. Margareta (Annas mamma) är inte lika säker, säger Lars Holmlund och fortsätter:

– De har fått ett jobb inne på Karolinska som saknar motstycke. Hon är på den bästa vårdinrättning som man kan tänka sig när man har de här skadorna. De bedömde att hon var så pass frisk i någon mening att hon skulle förflyttas till Danderyds rehabklinik, där hon är nu.

Applåder efter positiva beskedet

Sedan kom Lars Holmlund med det positiva beskedet.

– I dag så har hon faktiskt lämnat små tecken på att hon känner vissa dofter och han kan följa med blicken vissa reaktioner som hon ger, säger Lars Holmlund varpå publiken applåderade.

Tackar för stödet i 9000 mejl

Lars Holmlund tog också upp det stöd som familjen fått i sociala medier.

– Jag hoppas ni har överseende med att det inte går att svara på 9000 mejl. Det är omöjligt att göra det. Jag tackar er allihop, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.