• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Jacob Hård: ”Detta talar för Stockholm”

Publicerad

Det står klart att Stockholm tampas med Milano och Calgary om att få arrangera vinter-OS 2026. Detta talar för att Sverige kan bli vinnare i den kampen, enligt SVT Sports kommentator Jacob Hård.
– Sverige har aldrig har arrangerat ett vinter-OS, säger Hård.

Det är nu klart att Stockholm blir ett av tre länder som kan få vinter-OS 2026. De andra två kandidaterna är Milano, Italien och Calgary, Kanada.

SVT Sports kommentator Jacob Hård säger så här om beskedet:

– Det innebär att Stockholm har passerat ännu en sluss på vägen mot en OS-ansökan. Men många saker återstår, säger Jacob Hård i SVT:s livesändning.

Det finns, enligt Hård, en del som talar för Sverige.

– Många av arenorna finns redan. Det är något som IOK, Internationella Olympiska Kommittéen, ser som något positivt. Det borde också tala för Sverige att vi är ett väldigt starkt vintersportland. Dessutom att Sverige aldrig har arrangerat ett vinter-OS, säger Hård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer