Halfvarsson: ”Jag tror det blir min bästa säsong någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson använder den tuffa träningen på träningsläger med herrlandslaget i tyska Oberstdorf för att försöka lägga fjolårssäsongen bakom sig. En säsong som kan sammanfattas som stolpe ut för hans del, ryggproblem, tråkigt avslut på världscupsäsongen och ett hemma-VM som alla vill glömma, inte minst han själv.

– Jag blickar inte tillbaka till VM, jag tyckte inte det var så roligt, jag kom dit med sämsta tänkbara form. Jag tycker VM var en rolig folkfest, men det var inte så kul för mig, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Halfvarsson fick nöja sig med en silvermedalj i herrarnas stafett 4x10km tillsammans med Johan Olsson, Marcus Hellner och Daniel Richardsson. Men utöver silvermedaljen slutade han som bäst 6a och som sämst 49a

– Det kan inte bli tråkigare än vad det blev, man laddar i flera år och tränar hårt och bra. När jag fick en bra inledning på säsongen och hängde med bra tänkte jag att det här kanske blir ett bra VM och hoppades på det. Då blev det helt annorlunda och det var riktigt tråkigt, säger Halfvarsson.

Nu lämnar han VM bakom sig och blickar framåt mot årets mästerskapsfriasäsong, ryggproblemen är borta och den hårda sommarträningen har gett resultat. Nu är både Calle och förbundskapten Rikard Grip hoppfulla inför framtiden.

– Calle har en jättebra spurtförmåga, han är skicklig och hittar fram där uppe när det kommer till kritan. Med ett år till av träning och erfarenheter så tror jag han kan ta ytterligare ett kliv, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

– Jag tror och hoppas att det blir min bästa säsong någonsin, det har gått väldigt bra i sommar och som det ser ut nu ser det väldigt bra ut, säger Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet