Kristoffer Jakobsen. Foto: Bildbyrån

Tuff säsongsavslutning för Kristoffer Jakobsen

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen var ensam svensk i startfältet men avslutade inte loppet.

För honom tog det stopp med en grensling.

– Jag är jävligt less, sade han till SVT Sport efter åket.

Inför världscupavslutningen i Lenzerheide i Schweiz hade svenske Kristoffer Jakobsen planerat att ge sig på ett säsongsbästa. Men dagen och säsongen ett surt avslut för Kristoffer Jakobsen.

– Att komma hem och tänka på allt utom skidåkning ska bli jävligt skönt tycker jag, sade han.

Jakobsen inledde stabilt och hade ett okej åk, innan det efter den andra mellantiden tog stopp med säsongens tredje grensling.

Svensken menar att han åkte för defensivt och att det var svårt att försöka vara offensiv, och våga med tanke på det skiftande underlaget.

– Det är ett tråkigt sätt att avsluta på. Jag är jävligt less. Att få mycket avstånd till skidbacken nu ska bli skönt, sade Jakobsen som planerar att ta en paus till augusti.

Marco Schwarz bäst i första åket

Nuvarande slalomettan Marco Schwarz har redan säkrat slalomcupen.

Och i dag han var han först ut. Österrikaren stod för ett bra åk när han körde in på 52,79. Den tiden var det ingen som kunde mäta sig med.

Närmast jagande var Clement Noel 0,18 efter slalomettan.

ARKIV: Schwarz tog VM-guld i alpin kombination (15 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.