Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling missar även världscuptävlingarna i Lillehammer. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling missar ytterligare världscuptävling

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundlings förkylning vägrar ge med sig.

Nu står det klart att den svenska längdstjärnan missar såväl helgens världscuppremiär i Ruka som nästa veckas tävlingar i Lillehammer.

”Jag kommer att skynda långsamt”, säger Sundling.

Den regerande OS- och VM-gulmedaljören tvingades stå över den senaste helgens Sverigepremiär i Bruksvallarna på grund av en förkylning. Att det skulle påverka världscuppremiären var redan känt, men nu visar det sig att sjukdomen sätter stopp för mer än så.

I samråd med det medicinska teamet och landslagsledarna har Sundling bestämt sig för att redan nu tacka nej även till nästa veckas världscuptävlingar i norska Lillehammer.

”Åt rätt håll”

”Det positiva är att det har gått åt rätt håll och att jag mår bättre. Jag längtar till att få tävla igen men jag kommer att skynda långsamt då kroppen är mitt verktyg för att kunna prestera. Så då är det viktigt att jag lyssnar på den också”, säger Sundling i ett pressmeddelande.

Hon siktar nu på att göra comeback i norska Betiostølen 9–11 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.