Kajsa Kling. Arkivbild. Foto: TT Bild.

Nystart för Kajsa Kling i landslaget: ”Mår mycket bättre nu”

Publicerad

Alpinåkaren Kajsa Kling missade hela förra säsongen på grund av en depression. Nu är 29-åringen uttagen till landslagstruppen nästa säsong. – Jag mår mycket bättre nu, säger hon till SVT Sport.

Vid världscupavslutningen i Åre i mars mötte Kajsa Kling media och pratade ut om depressionen som hindrat henne från att tävla.

– Det klart att det funnits stunder då jag funderat på om det är värt att hålla på. Det har varit en konstig och svår period men samtidigt lärorik, sade hon då till SVT Sport.

Kling öppnade då för att tävla igen, utan att berätta när en eventuell comeback kan ske. Nu berättar hon att hon fortfarande tar dagarna som de kommer men att hon siktar på att vara med vid start när säsongen inleds nästa vinter.
– Förhoppningarna är ju det, sedan vet man aldrig. Jag tycker det känns mycket bättre nu och jag har hela sommaren på mig, säger hon.

Hur mår du i dag?
– Det är fortfarande en process som går framåt hela tiden. Jag mår mycket bättre, kroppen svarar bättre och det går framåt helt klart.

”Försökt lägga upp en plan”

För Klings del är upplägget än så länge inte ristat i sten utan menar att hon får se varje dag som en ny dag.

– Som jag har gjort från början så tänker jag på det som en skada eller sjukdom och det kräver att man utgår från ett slags nuläge. Jag får ta mig vidare från där jag är och sedan bara försöka jobba framåt.

– Jag har försökt lägga upp en plan men vi får se vart den landar, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer