Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kajsa Vickhoff Lie tog en historisk seger på hemmaplan. Foto: Bildbyrån

Kajsa Vickhoff Lie vann på hemmaplan – tog historisk norsk seger

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Vickhoff Lie vann störtloppet på hemmaplan i Kvitfjell. Det var Norges första seger i störtlopp i världscupen någonsin på damsidan.

– Det är helt vansinnigt, säger Vickhoff Lie till TV2.

Kajsa Vickhoff Lie startade som trea i störtloppet i Kvitfjell och tog ledningen när hon gick i mål på tiden 1:32.36. Därefter väntade en nervös väntan där de andra åkarna en efter en kom in efter henne. Norskan vann till slut 29 hundradelar före tvåan Sofia Goggia och trea blev Corinne Suter.

– Det är helt vansinnigt. Har du sett den här stämningen?, säger Vickhoff Lie till TV2.

Det var Norges första seger i störtlopp i världscupen på damsidan och den kom på hemmaplan i Kvitfjell. Det var även Vickhoff Lies första vinst i världscupen, tidigare hade hon två andraplatser som bästa resultat.

– Det har varit en dröm hela livet att få göra det här. Det kunde inte ha gått bättre, säger Vickhoff Lie till TV2.

Fortsatt rekordjakt för Shiffrin

Mikaela Shiffrin, som har 85 världscupsegrar och jagar Ingemar Stenmarks rekord på 86 stycken, slutade femma och säkrade den alpina världscuptiteln för femte gången. Detta då hon kom före totalcuptvåan Lara Gut-Behrami som slutade på 21:a plats.

Shiffrin har ytterligare en chans den här helgen att tangera Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar i söndagens super-G.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.