Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla & co kan tävla i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Ulricehamn är inte känt som något vintersportparadis. Men nu talar mycket för att staden får arrangera världscuptävlingar i längdskidor 2017 och 2019. ”Häftigt, overkligt och stort för Ulricehamn och hela södra Sveriges längdskidåkning”, skriver Hanna Falk på Instagram.

Sedan tidigare är det klart att Sverige, utöver världscupen i Falun, ska stå som värd för ytterligare en världscuphelg 2017 och 2019. Och Svenska skidförbundet har nu föreslagit att Ulricehamn får arrangemangen.

”Det här är fantastiskt. Vi har haft stora tävlingar förr, men en världscup är några dimensioner större”, säger Karl-Erik Claesson, vice ordförande i Ulricehamns IF, i ett pressmeddelande.

Vinterstudion

Definitivt beslut om var tävlingarna hamnar tas av Internationella skidförbundet, Fis, i början av november. Men landslagsåkaren Hanna Falk, som tävlar för Ulricehamns IF, verkar redan nu säker på att tävlingarna hamnar i hennes stad:

Falk: ”Häftigt, overkligt och stort”

”Ulricehamn får arrangera World Cup 2017 och 2019!!! Häftigt, overkligt och stort för Ulricehamn och hela södra Sveriges längdskidåkning”, skriver Falk på Instagram.

Och för alla som är oroliga för snötillgången i den västgötska staden, som ligger drygt tre mil öster om Borås, kommer Karl-Erik Claesson med lugnande besked.

”Vi har en av Nordens största och modernaste konstsnöanläggningar för längdskidåkning”, säger han.

Ulricehamn

Landslagsåkare som tävlar för Ulricehamns IF: Hanna Falk, Maria Nordström, Viktor Thorn.

Ulricehamns IF har över 1 500 medlemmar varav ca 500 tillhör skidsektionen

Ulricehamns IF har arrangerat ett flertal nationella tävlingar, t.ex. junior- och ungdoms-SM, Team Sportia Cup 2012, Team Sportia och Scandic Cup 2013, samt ICA Cup riksfinal 2014-2016.

Den största internationella tävlingen hittills är Skandinavisk Cup 2009.

Ulricehamns anläggning för längdskidor är ett certifierat Vasaloppscenter.

(Källa: Skidor.com)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet