Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Jenny Larssons dubbel: Ski Classics och VC-debut: ”Försöker njuta av känslan”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Larsson har en spännande helg framför sig med både Ski Classics i morgon och världscupdebut på 20 kilometer fristil i Davos på söndag.

– Jag har sett fram emot det hela veckan och försökt njuta av känslan, säger hon till SVT Sport.

Jenny Larsson missade fjolårssäsongen på grund en handledsskada. Nu är hon tillbaka med starka resultat från Bruksvallarna i säsongsöppningen och i söndags i Bad Gastein var hon sexa i säsongens första individuella Ski Classic-lopp.

I morgon väntar 36 kilometer på närmare 2 000 meters höjd i italienska La Venosta – säsongens tredje tävling i Ski Classics.

– Jag var rätt förvånad över hur nära pallen jag var förra helgen så det är klart att jag siktar på det. Men jag kommer nog inte gå för så mycket sprintar eller climbs (bergspris). Jag tror man måste spara på det man har här, säger Larsson.

– En pallplacering hade varit härligt men det kan bli tufft. Men topp fem vill jag absolut gå för.

VC-debut på söndag

Direkt efter lördagens målgång beger sig Jenny Larsson, tillsammans med långloppskollegorna Ida Dahl och Frida Erkers, till Davos för 20 km fristil i världscupen på söndag.

– Jag är tacksam för chansen, jag har drömt om världscupdebut hur länge som helst.  De har gjort en bra uttagning och tänkt utanför boxen och jag hoppas förvalta det.

”Hoppas det gynnar oss”

– Jag har sagt det lite kaxigt innan, det behöver inte vara en nackdel att köra det här loppet (36 kilometer). Jag tror och hoppas att det gynnar oss långloppsåkare med lite överkropp på den banan, mycket ”treans växel” och höjden… att vi är acklimatiserade, säger Larsson.

SVT sänder lördagens lopp med start 8.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.