Kalla efter loppet. Foto: Bildbyrån

Kalla flygs till Stockholm för undersökning

Uppdaterad
Publicerad

Efter kollapsen i Ruka – under måndagen åker Charlotte Kalla till Stockholm för läkarundersökning. ”Det är något galet i kroppen”, säger tränaren Magnus Ingesson.

Charlotte Kalla slutade 75:a i damernas 10 kilometer klassiskt i Ruka, fyra minuter efter vinnaren Marit Björgen. Ett oroväckande resultat för den svenska stjärnan, som under måndagen flyger till Stockholm för undersökning.

– När man kommer 75:a av 79 åkare är det ju inte dålig form det handlar om. Då är det ju något annat, det är ju något som är galet i kroppen, säger tränaren Magnus Ingesson till NSD.

”Förbryllande och oroväckande”

– Hon hade ju inte feber under loppet och hon kände inte av skadan, men kroppen gjorde inte som hon ville. Det är ju en sak om man är i dålig form, det här beskrivs som något annat, inte ens i närheten. Det är det som gör det lite förbryllande och oroväckande, säger tränaren.

Osäker start nästa helg

Nästa helg är världscuptävlingen i norska Lillehammer. Återstår att se om Kalla är med där.

– Vi har ju pratat om det, men måste få avvakta undersökningen och se om de hittar någonting där, säger Ingesson till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.