Kläbo ostoppbar i Davos – tog sjätte raka

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbos segertåg i världscupen går vidare. I Davos fristilssprint var den unge norrmannen återigen i en klass för sig och säkrade sin sjätte seger för säsongen.

Kläbo var säker i kvartsfinal och semifinal och i finalen satte han in stöten i den sista backen. Han närmast studsade uppför den och den enda som ens gjorde ett försök att följa med var italienaren Federico Pellegrino. Men han var också chanslös mot Kläbo.

– Han imponerar så att man nästan saknar ord, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård.

– Han gör precis som han vill och leker med de andra åkarna i världseliten, säger skidexperten Anders Blomquist.

– Han har någonting som ingen annan har.

Stolpe ut för Peterson

De svenska herrarna hade ingen bra dag i Schweiz. Emil Jönsson försvann redan i kvalet. Och för de fyra som tog sig vidare tog det stopp direkt i kvartsfinal. Teodor Peterson var den som hade det bästa läget att ta sig vidare, med ledning in på upploppet i sitt heat.

Väl där tog han dock ett felskär och ramlade – vilket också satte krokben för hans semifinalförhoppningar. Det var samma kurva som Stina Nilsson lite senare var nära att stupa i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.