Lina Korsgren vann Tjejvasan efter stor förvirring. Foto: SVT.

Korsgren vann Tjejvasan – efter stor förvirring

Uppdaterad
Publicerad

Lina Korsgren vann Tjejvasan – efter stor förvirring i mål.

Det blev spurtstrid mot Britta Johansson Norgren.

Och det tog lång tid innan arrangören avgjorde vem som vann.

– Jag kände att jag var först, säger Korsgren till SVT Sport.

Lina Korsgren bedömdes som vinnare efter spurtstrid mot Britta Johansson Norgren. Men sen fick hon lämna över segerkransen till Johansson Norgren. Efter mycket om och men fick Korsgren till slut tillbaka segerkransen och dömdes som vinnare.

– Jag kände att jag var först och tvekade inte på det. När de sedan sa att jag var tvåa så tänkte jag ”då kände jag fel”. Men jag hade en magkänsla att jag var först, säger Korsgren till SVT Sport.

Det var första gången hon vann Tjejvasan.

– Jättekul, det är en milstolpe.

Taktiken gick hem

Korsgren gick ut hårt direkt från början och fick snabbt en lucka. En uttalad taktik från teamet som hjälptes åt att hålla ett högt tempo genom loppet.

– Vi gör ett väldigt bra lagarbete i dag. Vi skulle trötta ut de andra, det var taktiken. Jag tycker det är väldigt kul att köra sådana här lopp när vi går för det hela tiden, säger Korsgren.

Redan innan loppet var det en självsäker Korsgren som ville vinna.

– Jag har känt att jag byggt upp ett bra självförtroende den här vintern. Jag har en annan pondus mot mig själv, jag ska vinna, alla gånger gör jag inte det. Men att ha det självförtroendet och pondusen mot mig själv, det gör väldigt mycket när jag är där ute och åker, säger Korsgren.

”Varit väldigt, väldigt kämpigt”

Britta Johansson Norgren visade i dag att hon är tillbaka på allvar efter sina köldskador, men nådde inte hela vägen fram till segern.

– Det blir lite blandat när de var så snabba på att utse en segrare, de skulle kanske väntat lite, säger hon till SVT Sport.

Det var i premiären av långloppscupen som hon drog på sig svåra köldskador.

– Det har varit väldigt, väldigt kämpigt. Det har varit en stor chock för kroppen men jag har kunnat träna på bra. Jag är otroligt glad att jag kunde ha den här känslan i dag, säger Johansson Norgren.

Linn Sömskar blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.