Finn Hågen Krogh kritiserar norska landslagets och landslagstränarens, Tor-Arne Hetlands, OS-uppladdningen. Foto: Bildbyrån

Krogh kritiserar norska OS-upplägget

Uppdaterad
Publicerad

Finn Hågen Krogh har inte hittat formen under säsongsinledningen. Nu kritiserar han det norska landslaget.

– Det här är absolut inte den bästa uppladdningen till OS, säger han till norska VG.

Inför säsongen bytte Finn Hågen Krogh, 27, sprintlandslaget mot allroundlandslaget. Men han har inte fått de svaren han vill. Han slutade 27:a i Davos, över en halvminut efter segraren Maurice Manificat, under söndagen. Direkt efter målgången var Krogh allt annat än nöjd och övervägde att lämna norrmännens höghöjdsläger i Davos.

Gillar inte upplägget

– Ja, det funderar man på när man är en bit ifrån där man vill vara. Vi tränar inte så lite. Det kan bli lite mycket ibland, säger Krogh.

Nu överväger 27-åringen att åka hem och är tveksam till landslagets upplägg.

– Det verkar vara fler än jag som har ett liknande lopp. Vi måste kanske titta kollektivt på vad vi har gjort rätt förre och under säsonge. Det här är absolut inte den bästa uppladdningen till OS. Jag är inte i fas med schemat. Det är inte så lätt att veta vad man ska gör, man får bara lita på att vi klarar av att lösa det här.

”Känns väldigt segt”

Norrmannen känner sig sliten och behöver vila.

– Med tre-fyra dagar på soffan så är man i alla fall helt trygg med att man är utvilad. Då kan man börja och träna upp sig igen. Just nu känns det väldigt segt. Om man är kall nu och vågar ta det lugnt, då kan det kanske gå bra.

Landslagstränare Tor-Arne Hetland förstår att åkarna kan vara besvikna precis när de gått i mål.

– När man får saker lite på avstånd är det lättare att reflektera och göra det riktiga valen. Nu måste vi lämna loppet lite, så ska vi titta på det här, säger Hetland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.