Lars Öberg och Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Längdlandslagets hemresa försenades av ”virrig” busschaufför: ”Åkte helt fel”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska längdlandslaget fick en allt annat än problemfri hemfärd från VM i Planica.

Anledningen? En virrig busschaufför.

– Han verkade nykter men hade väldigt svårt att orientera, säger längdchefen Lars Öberg till SVT Sport.

VM i Planica blev ett svenskt rekord-VM med tolv medaljer. Nu har landslaget landat i Sverige igen efter medaljfesten. Resan hem gick dock inte helt som man tänkt sig.

Flyget från Klagenfurt, Österrike, blev försenat på grund av att busschauffören inte riktigt verkade ha full koll på vägen till flygplatsen.

– Det som skulle ta 20 minuter tog istället 90 minuter. Sen tror jag ändå han släppte av oss på fel ställe på flygplatsen. Det gjorde också att flyget blev försenat tyvärr, säger längdchefen Lars Öberg till SVT Sport.

En virrig busschaufför alltså?

– Det kan man säga. Han verkade nykter men hade svårt att orientera.

”Vet inte om de uppfunnit GPS där än”

Att bussresan drog ut på tiden märktes inte minst hos de svenska åkarna. Eric Rosjö berättar att han började känna igen omgivningarna på vägen till skidstadion när de var på väg hem, men flygplatsen ligger åt andra hållet.

– Jag vet inte vad han gjorde. Han åkte åt helt fel håll iallafall.  Jag vet inte om de uppfunnit GPS i Österrike än eller vad som är felet, säger Rosjö.

– Det kändes som att vi åkte runt i cirklar där ett tag, säger Frida Karlsson och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.