Kalla återvänder till landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har tränat på egen hand de två senaste säsongerna. Men nu återvänder den svenska stjärnan till landslaget.

– Jag är peppad att ta mig an träningssäsongen, säger Kalla till SVT Sport.

Nyheten, som Dagens Nyheter var först med att informera om, presenterades på en presskonferens under torsdagen. Charlotte Kalla, som tränat på egen hand de senaste två säsongerna, har valt att komma tillbaka till landslaget.

– Det ska bli kul att få hänga med tjejerna och resten av gänget, jättekul och det ger mig massvis med energi att vara tillbaka i det här sammanhanget. Det kommer bli en fantastisk helhet, säger Kalla till SVT Sport.

Även Ingesson tillbaka

Dessutom blir Kallas tränare, Magnus Ingesson, ny tränare för damerna efter att Ole Morten Iversen lämnat för en dryg vecka sedan.

– Det var en förutsättning för att jag skulle komma tillbaka, sa Kalla på presskonferensen.

– Mitt och Magnus samarbete kommer att fortsätta som förut, med bra planerad träning och utvärdering när det vankas läger.

Hur känns det att vara tillbaka i landslaget?

– Det känns kul att ta sig an träningssäsongen. Jobbet ska göras och det är jag otroligt peppad att göra efter den senaste säsongen.

”Har idéer jag tar med mig”

Ingesson hade kontakt med landslaget två-tre veckor innan han fattade sitt beslut.

– Jag har lite idéer hur träningen ska vara och att prova det på andra individer ska bli spännande. Man kan inte påtvinga tränarskap heller men det finns vissa saker jag vill ta med mig och sedan får man ju se till varje individ, säger han till SVT Sport.

Nytt i organisationen är också att förbundskapten Rikard Grip blir ny längdchef i landslaget.

– Det första jag vill göra är att tillsätta en herrtränare och se hur vi kan förstärka runt herrarna, sa Grip på presskonferensen.

Grip hoppas att allt kring organisationen ska vara löst inom en vecka.

ARKIV: Reportage med Kalla om sin OS-satsning tillsammans med tränaren Magnus Ingesson (maj 2017):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.