Legkov under världscupen i Davos förra helgen. Foto: Bildbyrån

Legkov: ”Jag är ren”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Legkov slår nu tillbaka mot dopningsanklagelserna. ”Jag är ren, jag var ren och jag vet att det här inte kommer att få några konsekvenser för mig” säger den ryske stjärnan till Aftonbladet.

Wada-rapporten om den ryska dopningsskandalen är det stora samtalsämnet i längdvärlden just nu. I onsdags bekräftade internationella skidförbundet, Fis, att det förekommer längdåkare i rapporten.

Det har ända sedan i våras funnits misstankar mot ryska storstjärnan Alexander Legkov. Men i en intervju med Aftonbladet förnekar han bestämt att han skulle ha dopat sig.

– Jag är ren, jag var ren och jag vet att det här inte kommer att få några konsekvenser för mig, säger Legkov.

– Jag tror Fis har kollat på allt jag har sagt och nu undersöker de det här på bästa sätt. Jag tror att de kommer ta rätt beslut.

”Stor press på mig”

Han medger att det har varit en tuff tid sedan Wada släppte rapporten.

– Det är en stor press på mig, men jag vet sanningen. Jag är inte rädd för något.

Tränaren intygar att alla är rena

Legkovs tränare Markus Cramer sa i en intervju med SVT Sport förra helgen att han var helt säker på att ingen i hans team dopar sig.

– Jag är 1 000 procent säker. Helt övertygad om det. Ta till exempel Legkov. Han jobbade oerhört hårt i fyra år för sin guldmedalj i OS i Sotji. Och då var han till exempel inte med i det ryska landslaget. Han och Tjernousov var på egen hand. De var inte på träningsläger i Ryssland. Och han testades många gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer