VM-formen långt borta för Lindström

Uppdaterad
Publicerad

Sista tävlingen före VM. Då fick Fredrik Lindström en gratischans i herrarnas masstart – men visade dessvärre att VM-formen är en bit bort. Norrmannen Johannes Thingnes Bö vann efter fyra nollor.

Endast de 30 främsta åkarna i världscupen får starta i en masstart, och Fredrik Lindström såg därmed ut att få se tävlingen från sidan då han låg på plats 32 inför söndagens tävling.

Men sena återbud gjorde att svensken trots allt fick starta, längt bak av alla. Inledningsvis såg Lindström också ut att ta vara på chansen, då han inledde med fem träffar vardera i de två första skyttena.

Men en bom i det tredje tillsammans med dålig fart i spåret gjorde att 27-åringen tappade rejält inför det sista skyttet, där det också blev en bom och en 17:e plats till slut.

Lindström hoppfull inför VM trots allt

– Jag var ganska trött i kroppen, men sett till hur det kändes i åkningen så gör jag ändå en bra insats tycker jag. Det känns ändå bra att hålla i skyttet. Jag ser fram emot VM och tror att jag är återhämtad tills dess, säger Lindström till SVT Sport.

Det blev istället en fransk-norsk duell den sista sträckan, då Johannes Thingnes Bö och Quentin Fillon Maillet gick ut i klar ledning tillsammans. Med några hundra meter kvar visade startfältets yngste, Thingnes Bö är 23 år, att han har rejält med krut i benen.

Norrmannen gick ifrån Fillon Maillet och vann sin tionde världscupseger efter 20 av 20 träffade skott.

– Det är fantastiskt. Jag hade nästan glömt hur det känns. Det är bara så sjukt härligt, säger Thingnes Bö till SVT Sport.

”Han måste få till psyket”

Fredrik Lindström var hela 1.53 bakom Thingnes Bö, trots endast två bom.

– Han tappar 1.35 i åktid och då är det ju svårt. Då kan han i princip inte vara på pallen. Men mycket hinner hända till VM, och det är lite som Wolfgang (Pichler) säger, att han måste få till psyket och få lite mer självförtroende, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer