Foto: Bildbyrån

Lindström med chans på pallen – sköt bort sig

Uppdaterad
Publicerad

I herrarnas masstart i skidskytte i tyska Rupholding var Fredrik Lindström bra med halvvägs in i loppet men då kom bommarna. Norrmannen Johannes Thingnes Bö tog hem segern före fransmännen Martin Fourcade och Antonin Guigonnat.

Det var ett relativt samlat fällt både in till första och andra skyttet. In mot tredje sprack det upp och det handlade främst om fem åkare. Martin Fourcade, Johannes Thingnes Bö, Fredrik Lindström, Tarjei Bö och Simon Schempp. Men när Fourcade drog upp tempot och blev det svårare för Lindström att hänga på. Han var trots det med in till tredje skyttet men väl där kom två bom precis som för Fourcade.

Istället var det bröderna Bö tysken Schempp som gick ut i täten med fullt skytte. Lillebror Thingnes Bö drog ifrån på det fjärde varvet och den enda som plockade in på norrmannen var Foucade, drygt 40 sekunder bakom.

– Jag har inte känt mig lika rå den här veckan, säger Thingnes Bö till NRK.

”Världens bästa känsla”

Fjärde skyttet bommade det tre toppåkarna varsitt skott. Thingnes Bö gick trots det ut som ledare jagad av tre fransmänn. Antonin Guigonnat, Quentin Fillon Maillet och Martin Fourcade. Thingnes Bö bevakade bara sin ledning och kunde ta hem sin sjätte seger den här säsongen. Fourcade ryckte tidigt under de tredje varvet och kunde gå in som tvåa. Trea slutade Guigonnat.

– Även om jag inte är snabbast idag så vinner jag, och det är världens bästa känsla, säger Thingnes Bö.

Lindström sköt ytterligare en bom i fjärde skyttet och tog sig till slut in som 19:e drygt en minut och 26 sekunder efter Thingnes Bö.

Lindström var den enda svensken som kvalificerade sig till masstarten både på herr- och damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.