Sven Thorngren.

Magsjuk Thorgren vann kvalet – avgjorde i sista hoppet

Uppdaterad
Publicerad

I morse var det oklart om Sven Thorgren skulle komma till start i big air-kvalet i Kina på grund av magsjuka.
Men svensken blev startklar – och vann kvalet efter att ha avgjort i sista hoppet.
– Jag visste att jag var tvungen att sätta hoppet och som tur var gick det vägen, säger Thorgren till SVT Sport.

Efter en stabil insats i det första hoppet körde svenska snowboardåkaren Sven Thorgren på ett enklare trick i det andra för att säkra upp en finalplats. Men övriga åkare presterade på en högre nivå än väntat och Thorgren var nedpetad från en finalplats inför tredje och sista hoppet.

– Det blev en högre nivå än vad jag väntat mig så i sista hoppet visste jag att jag var tvungen att sätta ett trick som jag vanligtvis bara kör i finaler. Det var lite nervöst att behöva sätta det i ett kval, säger Sven Thorgren till SVT Sport.

I det sista hoppet slog han till med en trippel volt med fyra rotationer – och satte det perfekt. Därmed blev det seger för svensken i världscupkvalet. Totalt fick han 180,50 poäng medan tvåan Chris Corning, USA, landade på 169,50.

”Sov hela dagen och hade ingen mat i kroppen”

– Som tur var gick det bra, det har varit riktigt svårt med landningar i dag. Det är så torr luft här så arrangören har sprutat massa vatten på landningen så den här hård. Men jag höll ihop och lyckades hantera det på ett bra sätt.

Thorgren har dessutom varit magsjuk i dagarna – först i morse gav han klartecken för att tävla.

– Det var verkligen i sista sekund. Jag sov hela dagen och hade ingen mat i kroppen. Precis innan tävlingen lyckades jag få i mig lite muffins och kakor så jag kände mig normal igen när jag startade. Men jag missade massa träningar och har varit tom på energi, säger han.

Nu får svensken ladda om för världscupfinal till helgen.

– Det känns superbra. Jag ska egentligen bara steppa upp mitt första trick ett halvt varv, då har jag stor chans på vinst.

Niklas Mattsson missade att ta sig vidare till finalen i big air som SVT sänder på lördag 12.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer