Maja Dahlqvist kan tänka sig att åka Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Maja Dahlqvist öppnar för Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har skakat om världscupen rejält.

Nu öppnar Maja Dahlqvist för att hon vill tävla i Tour de Ski (1–10 januari).

– Det är en annan situation nu och man är lite mer sugen, säger Maja Dahlqvist till TT.

Helgens världscuptävling i Davos blir den första för säsongen utan svenskt deltagande. Förra veckan meddelade Sverige, Norge och Finland att man hoppar över de resterande tävlingarna fram till årsskiftet. Landslaget kommer i stället att hålla interna tävlingar i Östersund under nästa vecka.

Maja Dahlqvist hade gärna varit med i Schweiz, men respekterar beslutet som tagits.

Tour de Ski

– Det är klart att det är tråkigt att inte tävla. Det är två banor som passar mig väldigt bra. Nästan bäst på hela världscupen, men det blir ett annorlunda år och man får vara beredd på att det blir mycket omkastningar, säger hon.

VM i sikte

Hur motiverar du dig nu?

– Det är lite ovisst framöver. Det största målet är väl VM nästa år och dit tror och hoppas jag att vi fortfarande kommer att åka. Man får ha det som mål och fokus hela tiden, så tror jag att det ska gå bra ändå.

Ett luftigt tävlingsschema har resulterat i att flera svenska stjärnor börjat snegla mot Tour de Ski som avgörs mellan 1 och 10 januari. Norge har nobbat touren på grund av smittrisken, medan Sverige avvaktar med ett beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet