Mattias Hargin om sorgen efter sin bortgångna fru – friåkaren Matilda Rapaport.

Mattias Hargin om sorgen

Uppdaterad
Publicerad

Vintern närmar sig och skidåkarna kliver på snö – men för Mattias Hargin blir det en annorlunda säsongsstart. I juli omkom hans fru Matilda Rapaport i en lavin. Nu berättar Hargin för första gången om sorgen, skidåkningen och framtiden. ”I början hade jag tankar på att jag inte var sugen på att åka skidor alls. Men ju längre tiden gått så har jag insett hur mycket skidåkningen betyder för mig”, säger Hargin till SVT Sport.

För över tio år sedan blev de ett par tack vare den gemensamma kärleken till skidåkningen och snön. Han – en av världens bästa slalomåkare – och hon – en av världens främsta på friåkning.

Hemma i Stockholm och i skidorten Engelberg byggde de upp ett liv tillsammans – och i april i år gifte de sig.

Tre månader senare bestämde sig Matilda Rapaport för att åka på en reklaminspelning i Chile. En skidresa som skulle bli hennes sista. Under ett av åken drogs hon med i en lavin och omkom.

För SVT Sport berättar Mattias Hargin nu för första gången om sorgen.

– Jag har velat prata mycket om Matilda med alla och det tycker jag har hjälpt mig väldigt mycket.

– I början hade jag tankar på att jag inte var sugen på att åka skidor alls. Men ju längre tiden gått så har jag insett hur mycket skidåkningen betyder för mig. Jag insåg att jag måste ha roligt och då är skidåkningen en av de bästa saker jag kan göra.

Se intervjun med Mattias Hargin i spelaren ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer