Mikaela Shiffrin vann Courchevels störtlopp – första segern efter OS-fiaskot

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin misslyckades stort i OS.

Men nu är hon tillbaka överst på prispallen.

Hon vann dagens världscupstörtlopp i franska Courchevel – hennes första störtloppsseger på över två år.

Amerikanska Mikaela Shiffrin, som vann fyra tävlingar i världscupen inför OS, hade väldigt tunga veckor under OS i Kina. Hon körde ur i trea discipluiner, och var långt från medalj i både störtlopp och Super-G.

Inte heller i den sista disciplinen, lagtävlingen, blev det medalj då hennes USA slutade på fjärde plats.

Österrikiska tvåa

Men efter OS har det gått bättre. Hon kom tvåa i Lenzerheides Super-G, och trea i Åres storslalom.

Och i dag, i franska Courchevel, kom den första segern sedan OS. I störtloppet var hon nämligen en tiondel snabbare än Österrikes Christine Scheyer. Det var hennes första världscupseger sedan januari, och hennes första seger i störtlopp på över två år.

Leder totala världscupen

Den värsta konkurrenten om den totala världscupen, Petra Vlhova, kom först på 16:e plats och blev därmed utan världscuppoäng. Det gör att Shiffrin utökar sin ledning i totalen, och är hela 156 poäng före Vlhovas med bara tre tävlingar kvar.

Efter tävlingen hyllades hon av pojkvännen Aleksander Aamdot Kilde, som ett par timmar tidigare säkrat titeln i herrarnas störtloppscup.

– Hon åker skidor så fint att det är en ren fröjd att titta på. Det är så välförtjänt att jag nästan börjar gråta, sade han till Viaplay.

Goggia försvarade titeln

Störtloppscupen vanns av Sofia Goggia, som slutade tolva i dag. Det räckte till att säkra titeln, då konkurrent och OS-guldmedaljören Corinne Suter bara slutade på 13:e plats.

Titeln var Goggias tredje totalt, och hon blev den första att försvara störtloppstiteln sedan Lindsey Vonn 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.