Mikaela Shiffrin var besviken efter sin uråkning. Foto: Luca Bruno/TT

Mikaela Shiffrin efter uråkningen: ”Det svider”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin siktar på att köra alla alpina discipliner.

Men hon fick en tuff start – och åkte ur i det första storslalomåket.

Efteråt var hon riktigt besviken.

– Det svider, säger hon.

Mikaela Shiffrin var regerande OS-guldmedaljör i storslalom, men kunde inte försvara sin titel. Superstjärnan körde ur redan vid sjunde käppen.

– Det är ett fantastiskt underlag och magnifika förutsättningar, men man har inte råd med några små fel, konstaterade hon efteråt, enligt NBC.

OS i Peking 2022

– Det är svårt att inte älta, framför allt för mig eftersom jag alltid ältar såna här hjärtskärande dagar, men jag har inte råd att slösa någon energi på det som har skett. Jag är besviken över min prestation i dag, men det är sånt som händer ibland. Jag ska inte försöka att dölja min besvikelse, men jag ska inte älta det eftersom det inte kommer att hjälpa mig alls.

Men hon säger samtidigt, enligt Expressen, att hon vet att besvikelsen kommer att sitta kvar länge.

– Jag kommer aldrig komma över det här. Jag har aldrig kommit över sånt här (besvikelser i stora tävlingar). Jag minns fortfarande hur mycket det smärtade för fyra år sedan i Kronplatz när jag föll precis innan OS. Det var hjärtskärande, och det var inte ens på OS, säger hon.

Sara Hector leder efter det första åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet