Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Moa Ilar berättar om hatet efter diskningen: ”Har varit en tuff natt”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Ilar blev diskad efter att ha hjälpt Maja Dahlqvist till sprintcupsegern.

Reaktionerna var blandade – och Ilar berättar att det var en tuff natt för henne då hon fick ta emot en del elaka kommentarer.

– Jag har blivit kallad för de allra fulaste sakerna, berättar Ilar för SVT Sport.

Det blev stort drama när svenska längdsstjärnorna intog Lahtis för sista världscuphelgen. Moa Ilar diskades för ”osportsligt uppträdande” när hon hjälpt sin landslagskompis till titeln. Nu berättar hon om den tuffa kritiken som efterföljde, men också om den stora stöttningen från det svenska landslaget och sin familj.

– Om hon gjort tvärtom hade det varit likadant, då hade hon fått hat för att hon inte gjorde så. Så är det hela tiden och det finns folk som alltid hatar, säger Maja Dahlqvist som försvarar sin landslagskollega och fortsätter.

– Det hon gjorde för mig var helt sjukt stort. Det var fel att Moa blev diskad, som lag känner vi att det var en stor dag och på lagmötet på kvällen var det bara glädje.  

95 procent av kommentarerna var positiva medan fem procent var extremt negativa.

Hör Moa Ilar berätta dagen efter den uppmärksammade situationen i videon i toppen av artikeln.

SE ÄVEN: Ilar diskades efter udda bilderna: ”Osportsligt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.