Myhrer känner pressen efter OS-guldet: ”Ny situation”

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer går in i säsongen som regerande OS-mästare i slalom och med höjda förväntningar på sina axlar.

Något 35-åringen är väl medveten om.

– Det är en liten ny situation. Det är klart att folk vill se resultat, säger han till SVT Sport.

André Myhrer går in i säsongen som regerande OS-mästare i slalom efter fullträffen i Pyeongchang i februari tidigare i år.

Det innebär också höjda förväntningar.

– Det är en liten ny situation. Det är klart det kommer vara höjda förväntningar och folk vill se resultat. Men det känns jättebra att få gå in i det som regerande OS-guldmedaljör, säger han.

Myhrer meddelade tidigare i höstas att han inte kommer köra storslalom den kommande säsongen efter att ha tävlat i disciplinen i 13 år i världscuipen.

Tänker på sin rygg

Orsaken är dels att han vill fokusera på slalom för att hålla jämna steg med norrmannen Henrik Kristoffersen och österrikaren Marcel Hirscher, men också för att skona kroppen.

– Jag har funderat på det ett tag och jag kände efter säsongen som var att ska jag fortsätta med det här får jag kapa ner mängden lite, och då tänker jag framförallt på ryggens skull. Kör jag bara slalom så får jag mer fokus på en gren och kan försöka vara mer konkurrenskraftig. Det är väl kanske det som krävs för att slå Hirscher och Kristoffersen. Det finns många aspekter och ryggen är väl kanske det största.

Hur är ryggen nu?

– Ryggen är jättebra. Så just därför tror jag syftet varit bra för kroppen för att få mer återhämtning mellan läger och pass.

Hela sändningen här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.