Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Nelin. Foto: Bildbyrån

Nackproblem har stört Jesper Nelin i VM-uppladdningen: ”Två pass var ren katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag väntar sprint för Sverige och Jesper Nelin.

30-åringen kommer till VM med en nacke som krånglat inför mästerskapet.

– Jag kunde inte skjuta riktigt på hemmaplan och hade två pass som var ren katastrof, säger han.

Med bara en dryg vecka till VM kom nyheten att Jesper Nelin skadat nacken. Med anledning av det har han tvingats anpassa sin träning inför mästerskapet i tyska Oberhof.

– Det är en disk som varit irriterad. Jag har inga problem i dagsläget men jag har fått anpassa träningen, jag kunde inte riktigt skjuta på hemmaplan. Det var två pass som var ren katastrof innan jag kom hit. Men sedan jag kom hit så har jag kommit in i det, säger Nelin till SVT Sport.

Trots nackbesvär tror Nelin att förutsättningarna inför lördagens sprint är goda. Han har två topp tio-placeringar i världscupen individuellt den här säsongen samt en andraplats i stafett.

– Jag skulle inte säga att något har förändrats. Jag tycker att jag har bra chanser, bättre än någonsin skulle jag säga med tanke på hur skyttet har sett ut i år.

Utöver Nelin kommer Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Emil Nykvist och Peppe Femling att köra lördagens sprint.

– Vi har så klart höga förväntningar. Vi har haft en pallplats både på dam- och herrsidan det här året, så det är klart att det är en målsättning vi har nu också. Att vi ska vara med och slåss om medaljer, säger huvudtränaren Johannes Lukas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.