Nina Ortlieb kraschade i Crans-Montana. Foto: Bildbyrån

Österrikiska stjärnan i allvarlig krasch – säsongen över

Uppdaterad
Publicerad

Den österrikiska utförsåkaren Nina Ortlieb, 24, kraschade illa på träning inför världscuptävlingarna i Crans-Montana, Schweiz. Hon skadade höger knä och fördes till sjukhus med helikopter. Senare kom beskedet att säsongen är över.

Då Nina Ortlieb, som har tagit två pallplatser i världscupen, kraschade avbröts träningen i cirka 45 minuter. Österrikiskan fördes till sjukhus för undersökning och beskedet som senare kom var inte bra.

Det är en allvarlig knäskada. Korsbandet är skadat och säsongen är över för Ortlieb. Nu väntar en operation och rehab för österrikiskan.

Ortliebs riktiga genombrott kom under 2020. Bägge pallplatserna kom i februari då hon först blev trea i just Crans-Montana innan hon vann super-G-tävlingen i italienska La Thuile.

Den alpina världscupen har drabbats av många knäskador den senaste tiden med bland annat Ortliebs lagkamrat Bernadette Schild som en av de drabbade.

Snabbast på dagens träning var italienskan Sofia Goggia.

Damerna tävlar i Crans-Montana från fredag till söndag. Det inleds med två dagar störtlopp innan man kör super-G på söndag.

KLIPP: Experten förklarar: Knäskador inom alpin skidåkning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.