Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Galen norsk dominans i Toblach – Golberg vann före sex andra norrmän

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som det har gjort under hela säsongen.

Norrmännen gjorde upp om segern i herrarnas 10-kilometerslopp i Toblach.

– Jag är bekymrad för att det inte görs ett nog bra jobb utanför Norge, något som syns i resultatlistorna i varenda distanslopp på herrsidan, säger Petter Skinstad, expert på norska TV2.

Det blev högdramatiskt när Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Johannes Hösflot Kläbo och Harald Östberg Amundsen gjorde upp om segern i Toblach.

Krüger var nära att knipa segern i slutskedet men Golberg vann med tre tiondelars marginal och bara fem sekunder ner till fjärdeplatsen.

Åtta norrmänn stod på startlinjen och sju av dem slutade topp sju. Sjur Röthe var den ende som ”misslyckades” och slutade tia.

Uttagningen inför VM-loppen i Planica blir stenhård.

– Dominansen är helt galen, och det visar bara hur svårt det är att ta ut rätt lag till de olika distanserna. Här måste det väljas bort guld- och medaljkandidater i varje lopp, säger Petter Skinstad.

NRK:s expert Torgeir Björn håller med.

– Det är helt omöjligt. Alla åtta norrmännen är medaljkandidater.

Svenskarna långt efter

För svensk del blev inte resultatlistan någon rolig läsning, även om den utpräglade sprintern Edvin Anger stod för en pigg insats och slutade på 17:e plats.

Calle Halfvarsson blev 22:a, 50 sekunder efter segrande Pål Golberg.

– Jag är i otroligt dålig form, säger Calle Halfvarsson till Viaplay efter tävlingen.

– Jag får ett lopp med stafetten i morgon och några fina träningsveckor mot VM, så jag hoppas att jag ska komma tillbaka. Men lite nervig blir man ju. Jag får bara tro på träningen jag gör framöver och hoppas att jag kommer tillbaka till en bra form.

Johan Häggström blev 26:a, Eric Rosjö slutade på 40:e plats, Marcus Grate slutade 58:a och Björn Sandström var sämst av svenskarna på 64:e plats.

SE MER: Norska dominansen ett problem i herrarnas längdskidor: ”Det här vill vi inte se”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norska dominansen ett problem i herrarnas längdskidor: ”Det här vill vi inte se” Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.