Foto: TT

Norske stjärnan petas ur stafettlaget

Uppdaterad
Publicerad

De norska herrarna är guldfavoriter i lördagens VM-stafett. Men de ställer upp utan stjärnan Johannes Dale.

Han petas till förmån för Vetle Sjåstad Christiansen som kliver in i mästerskapet och gör sin första tävling i Skidskytte-VM i Pokljuka.

– Killarna har själva diskuterat laget och vi har tagit ut det efter vad vi tror är bäst, säger landslagschefen Per Arne Botnan till NTB.

Christiansen sa på fredagens presskonferens att masstarten blir hans enda tävling på Skidskytte-VM i Pokljuka.

Det verkar ha varit en vit lögn. När det norska stafettlaget presenterades stod det klart att 28-åringen som ligger på 15:e plats i den totala världscupen tar en plats till förmån för stjärnan och totala VC-trean Johannes Dale, 23.

Christiansen gör alltså VM-debut för i år medan Johannes Dale som tog VM-brons i distansloppet i onsdags får titta på från sidan.

– Får vi ut maxpotentialen av alla killarna så ska vi vara nöjda. Jag vet att om vi får till det, så är vi bra nog för att ta guld, säger landslagstränaren Egil Kristiansen till NTB.

Sturla Holm Laegreid, Tarjei Bö och Johannes Thingnes Bö tar de övriga platserna i laget.

Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson ska försvara de svenska färgerna.

Stafetterna körs på lördag och sänds i SVT. Damerna är först ut 11.45 och herrarna startar 15.00.

KLIPP: Fourcades Sverige-hyllning: ”Kände på mig att det skulle bli bra”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.