• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Maiken Caspersen Falla kritisk mot internationella skidförbundet. Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan sågar Fis-förslag

Fristilssprint – med hopp. Norska stjärnan Maiken Caspersen Falla sågar förslaget från Internationella skidförbundet (Fis). – Då kan vi lika gärna klä ut oss också, säger hon.

På Internationella skidförbundets höstmöte diskuterades framtida förändringar i mästerskapsprogrammen. Det mest spektakulära förslaget: att stryka den klassiska sprinten och ersätta den med en fristilsprint – med hoppmoment.

Inspirationen kommer från skicrossen, avslöjade Vegard Ulvang, ordförande i Fis längdskidkommitté, för norska NRK tidigare i veckan.

”Kan lika gärna klä ut oss”

Sprintdrottningen Maiken Caspersen Falla tycker att förslaget är oseriöst.

– Då kan vi lika gärna klä ut oss också, och det står jag för. Det är jag väldigt mycket emot, säger hon till NTB.

Däremot förstår Caspersen Falla att den klassiska sprinten är ifrågasatt.

– Det har varit mycket fusk, gråzoner och diskussioner om regelbrott. Jag har själv också varit irriterad på sådana saker, men samtidigt tycker jag att vi är på rätt väg med stakfria zoner.

– Om bara reglerna kan skärpas ännu mer tror jag att det är rätt väg att gå. Det är viktigt att behålla klassiskt, för det skiljer oss från allt det andra. För mig är det lite av längdskidåkningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer